سخنگوی قوه قضاییه از تشکیل پرونده قضایی برای بیژن زنگنه، وزیر وقت «نفت» به علت ترک فعل خبر داده و گفته «در حوزه نفت یک نمونه از ترک فعلها مربوط به وزارت نفت و شرکتهای تابعه در عدم جمع آوری گازهای مشعل میادین نفتی و گازی کشور بوده است.
درباره ترک فعل بیژن زنگنه بیشتر بدانید!
10 اسفند 1401 ساعت 18:34
سخنگوی قوه قضاییه از تشکیل پرونده قضایی برای بیژن زنگنه، وزیر وقت «نفت» به علت ترک فعل خبر داده و گفته «در حوزه نفت یک نمونه از ترک فعلها مربوط به وزارت نفت و شرکتهای تابعه در عدم جمع آوری گازهای مشعل میادین نفتی و گازی کشور بوده است.
اخبار نفت: سخنگوی قوه قضاییه از تشکیل پرونده قضایی برای بیژن زنگنه، وزیر وقت «نفت» به علت ترک فعل خبر داده و گفته «در حوزه نفت یک نمونه از ترک فعلها مربوط به وزارت نفت و شرکتهای تابعه در عدم جمع آوری گازهای مشعل میادین نفتی و گازی کشور بوده است. متاسفانه این موضوع مورد بی توجهی واقع شده و اقدام موثری در جهت حصول نتیجه و نیل به اهداف تعیین شده به عمل نیامده است. عدم اقدام موثر و به موقع وزیر وقت نفت در جمع آوری گازهای مشعل میادین نفتی و گازی که منجر به اتلاف منابع گازی، آلودگی و تخریب محیط زیست شده است که از مصادیق تضییع اموال دولتی و تهدید علیه بهداشت عمومی است که موضوع مقررات ماده ۵۹۸ و ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی بخش مجازاتهای بازدارنده تشخیص داده شده است.»
برای کسانی که اطلاعات کمتری درباره این موضوع دارند باید چند نکته را یادآوری کنیم:
۱-بهرهبرداری رسمی از پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس، بهمن ماه سال ۹۹ انجام شد؛ پالایشگاهی که سالها راکد بود و با تصمیم مهم بیژن زنگنه مبنی بر واگذاری مسئولیت ساخت آن از شرکت ملی گاز به شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، از بن بست خارج شد و ظرف مدت کوتاهی به بهره برداری رسید. خوراک این پالایشگاه را که بزرگترین تأسیسات جمعآوری و فرآورش گازهای همراه نفت کشور است، گازهای مشعل جمع آوری شده تشکیل می دهد. اگر راه اندازی این پالایشگاه ، ترک فعل است، سالها تاخیر در راه اندازی آن طی سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ چیست؟!
۲-«طرح بهسازی و احداث تأسیسات جمعآوری گازهای مشعل» در پهنه چهار استان خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر و قسمتی از استان فارس شامل ۲۷ پروژه فرعی و ۶ پروژه مشترک در مهر ۱۳۹۸ امضا شد تا ظرف ۴۲ ماه به پایان برسد. در واقع قرارداد امضا شد و تا حدی پیش رفت اما منابع از صندوق توسعه ملی به موقع تزریق نشد. مسئولان فعلی وزارت نفت توضیح دهند این پروژه در چه وضعیتی است؟
۳- بیژن زنگنه امیدوار بود با قراردادهایی که امضا می شود تا پایان سال ۱۴۰۱ هیچ گازی در مشعل نسوزد. مردادماه ۹۸ هم مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفته بود: تعهد و الزام داریم ظرف سه سال گازهای مشعل را جمعآوری کنیم. حتی در آخرین ماههای وزارت زنگنه، شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس، قراردادهای ساخت ۲۴ دستگاه کمپرسور سانتریفیوژ و احداث ایستگاه جمعآوری گازهای همراه نفت منطقه رگسفید به ارزش ۱۶۵ میلیون یورو را با هدف اجرای طرح جمعآوری گازهای مشعل با سه شرکت ایرانی امضا کرد تا تلاش برای جمع اوری گازهای مشعل به عنوان یکی از اولویتهای دولت قبل ادامه داشته باشد.
۴- خردادماه ۱۴۰۰، کل طرحهای جمعآوری گازهای مشعل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با امضای سومین قرارداد برای میدان خشت تعیین تکلیف شدند. این قراردادها برای جمعآوری گازهای مشعل میدانهای سروستان/ سعادتآباد، میدانهای چشمهخوش، نفتشهر و سومار و میدان خشت با حجم در مجموع حدود ۱۰۳ میلیون فوتمکعب گاز در روز با شرکتهای ایرانی امضا شده بود.
۵- طرحهای متعددی بویژه در دو سال پایانی وزارت زنگنه اجرا یا آغاز شد تا هدف جمع آوری گازهای مشعل تحقق یابد. از جمله اینکه کلنگ احداث کارخانه جمعآوری و فرآورش گازهای مشعل در منطقه غرب کارون، بهمن ماه ۱۳۹۸ به زمین زده شد.
حالا سوال اینجاست: اگر همه این اقداماتی که برای جمع آوری گازهای مشعل در زمان وزارت بیژن زنگنه انجام شده ترک فعل است، سوءمدیریت هایی که در دوره وزارت جواد اوجی صورت گرفته چیست؟! عدم تولید گاز از فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی در سال جاری با وجود همه وعده ها؛ قطع گاز صنایع و نیروگاهها برای جلوگیری از کمبود گاز؛ عدم افزایش تولید نفت و گاز در دولت رئیسی؛ عدم تکمیل پروژه های توسعه ای در پالایشگاههای آبادان و اصفهان که با پیشرفت بالای ۸۰ و بالای ۹۵ درصد به دولت فعلی رسید و همچنان نیمه تمام است؛ عدم کلنگ زنی پتروپالایشگاه شهید سلیمانی با وجود گذشت بیش از یک سال از وعده اولیه؛ بر باددادن دستاورد صادرات بنزین و ...
ای کاش زمان رسیدگی به سوءمدیریتها و ترک فعلهای واقعی برسد... !
کد مطلب: 2484