کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نفت در سالی که گذشت(1)

آغاز 1401 با نفت 110 دلاری و وعده های بی پایان

2 فروردين 1402 ساعت 10:24

طبق روال هر سال، امسال هم در ایام نوروز، رخدادهای مهم سال را به تفکیک ماه، مرور می‌کنم. هدف، صرفا مروری کوتاه بر رخدادهای مهم سال است برای یادآوری!


اخبار نفت: طبق روال هر سال، امسال هم در ایام نوروز، رخدادهای مهم سال را به تفکیک ماه، مرور می‌کنم. هدف، صرفا مروری کوتاه بر رخدادهای مهم سال است برای یادآوری!
 
سال 1401 با نفت 110 دلاری آغاز شد. حمله روسیه به اوکراین قیمت نفت را بالا برده بود و البته ایران هم به دلیل تحریم، سهم کمتری نسبت به قبل از فروش داشت. هرچند در ماههای بعد، با تغییر جهت صادرات نفت روسیه از غرب به شرق، جا برای نفت ایران تنگ‌تر شد. چون صادرات نفت روسیه بیشتر بود و قدرت مانور روسها برای ارائه تخفیف، بالاتر از ایران!
سوم فروردین محسن خجسته‌مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، وعده های خود را شروع کرد و از جمله از چشم‌انداز ظرفیت تولید روزانه ۴ میلیون بشکه نفت خام در سال ۱۴۰۱ خبرداد. اما خیلی زود فراموش کرد که این وعده مربوط به ماههای آتی بوده و یازده روز بعد، اعلام کرد که ظرفیت تولید نفت ایران به پیش از تحریم رسیده است! ادعایی که قابلیت راستی‌آزمایی نداشت!
26 فروردین علیرضا دانشی مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب هم گفت که منتظر نتایج مذاکرات برای افزایش تولید نفت نمی‌مانیم اما نگفت نفت اضافه ای که تولید می شود در شرایط تحریم چه می شود؟! یادمان باشد که آمارها از ثبات نسبی تولید نفت ایران در کل یک سال گذشته حکایت داشت. 
فروردین ماه گذشته، ماجرای پتروشیمی مازندران که به دلیل نزدیکی به تالاب میانکاله، به پتروشیمی میانکاله معروف شده بود بسیار داغ بود. فعالان محیط زیست مخالف ساخت آن بودند و حضور هدیه تهرانی بازیگر سینما در منطقه هم موجب افزایش توجه عموم به این موضوع شد. بر اساس مقررات و ضوابط استقرار واحدهای تولیدی و صنعتی که توسط سازمان حفاظت محیط زیست اجرا می شود، واحدهای صنعتی و تولیدی به ۷ رده تقسیم می شوند که مجتمع های پتروشیمی در رده ۷ قرار دارند. واحدهای تولیدی رده ۷ باید فاصله هزار متری از پناهگاه های حیات وحش و مناطق حفاظت شده را رعایت کنند و پتروشیمی مازندران در فاصله پنج کیلومتری پناهگاه حیات وحش میانکاله واقع شده بود. مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی پروژه در اداره محیط زیست استان مازندران انجام و به سازمان حفاظت محیط زیست ارجاع شده اما‌ با وجود کلنگ زنی در سفر استانی هیات دولت، مجوز نهایی صادر نشده بود. سرانجام پتروشیمی مازندران به بایگانی سپرده شد. 
22 فروردین کلیات طرح تشکیل شرکت ملی صنایع پالایش و پتروشیمی در کمیسیون انرژی مجلس تصویب شد؛ همان طرحی که موجب مصاحبه معروف مرتضی شاهمیرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی درباره حرکت سپاه ابرهه به سمت مکه شده بود! اما این طرح غیرکارشناسی هم به بایگانی سپرده شد. 
30 فروردین وزارت نفت و شهرداری تهران با حضور جواد اوجی و علیرضا زاکانی تفاهم‌نامه کاهش مصرف سوخت امضا کردند؛ تفاهمنامه ای که به جای اهداف کمی، صرفا پر از کلی گویی بود و جالب اینکه 50 ماه قبل از آن تفاهمنامه مشابهی با اهداف کمی مشخص بین وزارت نفت و شهرداری امضا شده بود که اوجی و زاکانی به جای پیگیری آن، ترجیح دادند تفاهمنامه دیگری امضا کنند. هر چه باشد وزارت اوجی، وزارت امضای تفاهمنامه‌های فراوان است!
آغاز تولید نفت از طرح توسعه میدان نفتی سپهر و جفیر خبر خوبی بود که روز 30 فروردین اعلام شد. قرارداد توسعه این میدان، به صورت IPC بین شرکت ملی نفت و گروه گسترش انرژی پاسارگاد امضا شده بود تا نخستین حاصل این قراردادها هم در دولت رئیسی آشکار شود.
*حمیدرضا شکوهی


کد مطلب: 2576

آدرس مطلب :
https://www.akhbarenaft.com/news/2576/آغاز-1401-نفت-110-دلاری-وعده-های-بی-پایان

اخبارنفت
  https://www.akhbarenaft.com