مدیرشرکت خطوط لوله ومخابرات نفت ایران منطقه تهران مهمترین اقدامات صورت گرفته دریک سال اخیر،براجرای گام به گام پروژه هادرجهت تحقق اهداف و رسالت این مجموعه و پیشگام با صنعت انتقال نفت تاکیدکرد.
انتقال سالانه ۵۰ میلیارد لیتر نفت و فرآورده
10 ارديبهشت 1402 ساعت 16:35
مدیرشرکت خطوط لوله ومخابرات نفت ایران منطقه تهران مهمترین اقدامات صورت گرفته دریک سال اخیر،براجرای گام به گام پروژه هادرجهت تحقق اهداف و رسالت این مجموعه و پیشگام با صنعت انتقال نفت تاکیدکرد.
مدیرشرکت خطوط لوله ومخابرات نفت ایران منطقه تهران مهمترین اقدامات صورت گرفته دریک سال اخیر،براجرای گام به گام پروژه هادرجهت تحقق اهداف ورسالت این مجموعه و پیشگام با صنعت انتقال نفت تاکیدکرد.
به گزارش مهر به نقل از شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران منطقه تهران، مجتبی بشارتیان با اشاره به نقش آفرینی بزرگترین ترمینال نفتی کشور در جابجایی فرآوردههای نفتی و اشتراک انتقال مستقیم با ۶ منطقه از مناطق دوازده گانه شرکت و تأمین سوخت مورد نیاز کلانشهر تهران و استانهای نیمه شمالی کشور گفت: درصد بالایی از حجم انتقال این منطقه با تلاش شبانه روزی کارکنان خدوم و زحمتکش این شرکت با انتقال سالانه بالغ بر ۵۰ میلیارد لیتر نفت خام و فرآورده به پالایشگاهها و مبادی مصرف در استانهای همجوار به صورت مستقیم و غیر مستقیم انجام میشود که این میزان شامل انتقال سالانه ۲۰ میلیارد لیتر نفت خام و ۳۰ میلیارد لیتر انواع فرآورده است که به صورت میانگین روزانه بالغ بر ۸۵ میلیون لیتر انواع فرآورده و ۵۷ میلیون لیتر نفت خام انتقال مییابد.
وی بهره برداری از مرکز انتقال نفت کاشان را یکی از دستاوردهای منطقه تهران در سالی که گذشت نام برد و گفت: این پروژه از دو منظر حائز اهمیت است نخست از حیث انتقال فرآوردهها از جنوب به پایتخت و دوم از نقطه نظر توسعه ارتباطات مخابراتی و اتصال شبکه فیبر نوری با راه اندازی اتاق رادیو و بهره برداری از ۴۰۰ کیلومتر فیبر نوری حدفاصل نائین به کاشان و ری از بندرعباس به تهران.
وی در عین حال افزود: انتقال سوخت از پالایشگاههای ستاره خلیج فارس و بندرعباس توسط خط ۲۶ اینچ به رفسنجان منتقل و پس از آن توسط دو خط ۲۰ و ۱۶ اینچی به نائین، سپس از طرف خط ۲۰ اینچ به کاشان و پس از آن به تهران میرسد.
بشارتیان گفت: میزان انتقال فرآورده تاپیش از راه اندازی این مرکز ۱۷۰ هزار بشکه در روز بود که این مقدار بعد از راه اندازی به ۲۲۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته است.
بشارتیان در ادامه توضیحات خود به فعالیتهای زیست محیطی منطقه اشاره کرد و با بیان اینکه اقدامهای زیست محیطی بر محور پیشگیرانه و با رعایت دستور العمل های مربوط به اچ اس ای انجام میشود، اظهار داشت: اجرای پروژه اکسپوز سازی (رو کار نمودن) لولهها و تعمیرات مخازن از آن دست طرحهایی است که عملیاتی کردن آن، مصداق بارز اهمیت و توجه به حفظ و صیانت از محیط زیست است و منطقه برای تحقق آن گامهای بلندی برداشته است.
وی در همین رابطه اضافه کرد: اکسپوز سازی منیفولد و مخازن درینمراکز انتقال نفت خام، ری – کرج، نفت اصلی، تأسیسات رشت و قزوین از جمله اهداف اجرایی منطقه تهران بوده تا لولههای فرسوده تعمیر و بازسازی شده و منیفولد مراکز انتقال بطور دائم در معرض پایش و بازدید روزانه بهره برداران قرار گیرد و با اطمینان کامل از ایمن بودن آنها عملیات انتقال فرآورده صورت پذیرد و باید اذعان داشت که این طرح در مراکز رشت و قزوین به اتمام رسیده، در مرکز نفت خام ۸۰ درصد پیشرفت داشته و در نفت اصلی و ری – کرج روند رو به رشدی را میپیماید.
وی تصریح داشت: پروژۀ تعویض ۱۰ کیلومتر پوشش خط ۲۲ اینچ لوله ری به شاهرود و تعمیر ۷۴۰ نقطه خوردگیهای زیر ۳۸ درصد در ۲۱۰۰ کیلومتر خطوط لوله محدوده منطقه تهران را نیز میتوان به موارد فوق الذکر افزود که در راستای بحث زیست محیطی و نگهداری از خطوط انجام گرفته است.
وی ادامه داد: پروژهها و تعمیرات اساسی متعددی در بازسازی و راه اندازی دستگاهها و تجهیزات صورت گرفته که با همکاری و مشارکت واحدهای فنی و عملیاتی با هدف ایمن سازی و انتقال پایدار نفت خام و فرآوردههای نفتی به اجرا در آمده و این امر نشأت گرفته از توانمندی و تلاش خستگی ناپذیر نیروهای متخصص و جوان این شرکت است.
صرفه جویی در مصرف انرژی با نصب و راه اندازی سه دستگاه الکترو موتور در مرکز انتقال نفت ری – کن
وی نصب و راه اندازی سه دستگاه الکترو موتور در مرکز انتقال نفت ری – کن که علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش نرخ تعمیرات، افزایش ظرفیت انتقال روزانه یک میلیون و دویست هزار لیتر انواع فرآوردههای نفتی را به دنبال داشت به عنوان یکی از شاخصههای مهم دیگر از اقدامات انجام گرفته برشمرد.
وی تعمیر اساسی ترانس شماره دو پست برق اصلی مرکز منطقه که با نصب اکتیو پارت ترانس ۳۰ مگاواتی همراه بود را حرکتی مهم و مثبت نامید که در انتقال مواد نفتی از ری به شمال، شمالغرب و شمال شرق و همچنین مراکز انتقال نفت کن و قوچک در غرب و شرق پایتخت بسیار تأثیر گذار است که اورهال آن توسط همکاران سختکوش، صرفه اقتصادی حداقل ۱۰ میلیاردی را در پی داشته است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به تعمیر اساسی ۳ مخزن اشاره کرد و افزود : مخزن A ۵۰۶ در مرکز انتقال نفت مغانک با هدف صیانت از محیط زیست، مخزن شماره ۱۳ رسید و ارسال با هدف افزایش عمر و ماندگاری طولانی مدت و مخزن رشت با هدف ارتقا توان بهبود سطح عملکرد مورد تعمیر قرار گرفتند که بسیار حائز اهمیت است.
مدیر منطقه تهران نصب و راه اندازی یک دستگاه ترانسفور ماتور ۱۰ مگاواتی در مرکز انتقال نفت خام با هدف کاهش اُفت ولتاژ در زمان استارت الکتروموتور را پروژهای ارزشمند ذکر کرد و در ادامه از نصب و راه اندازی بوستر پمپ ۶ کیلو واتی با قدرت ۱۸۵ کیلو وات در مرکز رسید و ارسال یاد کرد که به افزایش میزان انتقال فرآورده بنزین منتج گردیده است.
کد مطلب: 2803