کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

پاسخ به چند پرسش کلیدی درباره پتروشیمی مازندران

24 فروردين 1401 ساعت 12:02

خبرگزاری قوه قضاییه دیروز خبر داد دادیار دادسرای دیوانعالی کشور و مدیر کل حوزه حقوق عامه دادستانی کل کشور در پیگیری حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم با ارسال نامه‌ای به دادستان عمومی و انقلاب مازندران دستور توقف اجرای طرح پتروشیمی مازندران را که این روزها به پتروشیمی میانکاله معروف شده صادر کرد.


اخبار نفت: خبرگزاری قوه قضاییه دیروز خبر داد دادیار دادسرای دیوانعالی کشور و مدیر کل حوزه حقوق عامه دادستانی کل کشور در پیگیری حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم با ارسال نامه‌ای به دادستان عمومی و انقلاب مازندران دستور توقف اجرای طرح پتروشیمی مازندران را که این روزها به پتروشیمی میانکاله معروف شده صادر کرد. رئیس دبیرخانه شورای حفظ حقوق بیت المال در این دستور خطاب به دادستان مازندران تاکید کرده گزارش جامعی از ابعاد مختلف موضوع از چگونگی فرایند واگذاری ۹۰ هکتار عرصه به سرمایه گذار، انجام بررسی اولیه طرح و نحوه جانمایی آن، اخذ مجوز‌های لازم از مراجع ذیربط و بررسی اثرات زیست محیطی پروژه تهیه و تا مشخص شدن نتیجه نهایی بررسی‌ها از ادامه فعالیت طرح جلوگیری شود.

دوشنبه هم جلسه ای با حضور مدیر بهداشت، ایمنی، محیط زیست و پدافند غیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، سرمایه گذاران طرح و مدیرعامل پتروشیمی مازندران و همچنین تعدادی از مخالفان پروژه در حضور معاون سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد که در آن به سرمایه گذاران پتروشیمی مازندران اعلام شد برای صدور مجوز نهایی، چهار اشکالی را که پیش از این توسط محیط زیست اعلام شده رفع کنند. 

شرکت پتروشیمی مازندران، تابستان ۱۳۹۹ ثبت شد و اداره منابع طبیعی استان ۹۰ هکتار از اراضی خود را به آن اختصاص داد و سرانجام عملیات اجرایی پتروشیمی مازندران در بیستم اسفند ۱۴۰۰ توسط وزیر کشور آغاز شد. هدف از احداث این مجتمع تولید پروپیلن و همچنین تبدیل آلکیل اسید به SAR و در واقع، تولید ماده اولیه سوپرجاذب های موردنیاز برای اقلام بهداشتی از جمله پوشک نوزاد است. 

1- حواشی پتروشیمی مازندران از کجا آغاز شد؟

از چند روز پس از کلنگ زنی، نزدیکی پتروشیمی مازندران به پناهگاه حیات وحش میانکاله، موجب بروز این حواشی مختلفی شد که با حضور هدیه تهرانی، بازیگر سینما در محل احداث پتروشیمی و تبلیغ هشتگ نه به پتروشیمی میانکاله، تبدیل به موج گسترده تری شد و از همان زمان، طرح نام پتروشیمی میانکاله در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی، موجب فراموشی نام اصلی پروژه یعنی پتروشیمی مازندران شد و این تلقی ایجاد شد که این پتروشیمی در داخل محدوده تالاب میانکاله احداث می شود.

2- پتروشیمی مازندران در چه موقعیتی احداث می شود؟

پتروشیمی مازندران قرار است در ۹۰ هکتار از ۶۰۰ هکتار زمینی که در اختیار اداره منابع طبیعی استان مازندران بود احداث شود. این زمین وسیع، فاقد درخت و پوشش گیاهی خاصی است و به عنوان مرتعی برای چرای دامها و گوسفندان استفاده می شود. وسعت این زمین و هموار بودن آن و همچنین فقدان درخت و همچنین زراعت در این زمین، از ویژگی هایی بود که موجب شد منابع طبیعی مازندران، این زمین را در اختیار پتروشیمی مازندران قرار دهد. چوپانان و گله دارانی که سالهاست دامهای خود را به این منطقه می آوردند نگرانند محلی برای چرای دامها نباشد و آب شیرین موجود در منطقه به پتروشیمی اختصاص یابد. اما دست اندرکاران طرح می گویند اولا فقط در ۹۰ هکتار از ۶۰۰ هکتار زمین در اختیار دامداران مجتمع پتروشیمی ساخته می شود و ثانیا برای تامین نیاز پتروشیمی به آب، تجهیزات آب شیرین کن به کار خواهد رفت تا از اب شیرین منطقه استفاده نشود.

3- فاصله پتروشیمی با میانکاله چقدر است؟

بر اساس مقررات و ضوابط استقرار واحدهای تولیدی و صنعتی که توسط سازمان حفاظت محیط زیست اجرا می شود، واحدهای صنعتی و تولیدی به ۷ رده تقسیم می شوند که مجتمع های پتروشیمی در رده ۷ قرار دارند. واحدهای تولیدی رده ۷ باید دو اصل را رعایت کنند که یکی از آنها رعایت ضوابط و مقررات حاکم بر واحدهای تولیدی رده ۶؛ از جمله رعایت فاصله هزار متری از پناهگاه های حیات وحش و مناطق حفاظت شده است. پتروشیمی مازندران در فاصله پنج کیلومتری پناهگاه حیات وحش میانکاله واقع شده و این بدین معناست که پنج برابر فاصله قانونی رعایت شده است.

4- چرا مجوز پتروشیمی مازندران صادر نشده است؟

دومین اصل که توسط واحدهای تولیدی رده ۷ باید رعایت شود، انجام مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی است. در مورد پتروشیمی مازندران، مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی در اداره محیط زیست استان مازندران انجام و به سازمان حفاظت محیط زیست ارجاع شده اما‌ مجوز نهایی توسط این سازمان صادر نشده است. شاید صدور مجوز پتروشیمی مازندران قطعی به نظر می رسید و به همین دلیل هم کلنگ زنی مجتمع در سفر استانی هیات دولت انجام شده است.

5- چرا این منطقه برای احداث پتروشیمی انتخاب شده؟

نزدیکی به دریا و امکان تامین آب موردنیاز مجتمع، نزدیکی به بندر امیرآباد و همچنین مجاورت با ریل قطار و قرار گرفتن در مسیر خط لوله سراسری گاز به عنوان خوراک مجتمع، عوامل اصلی انتخاب این محل برای احداث پتروشیمی است.


کد مطلب: 30

آدرس مطلب :
https://www.akhbarenaft.com/report/30/پاسخ-چند-پرسش-کلیدی-درباره-پتروشیمی-مازندران

اخبارنفت
  https://www.akhbarenaft.com