کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

گفتگوی تلفنی پوتین و ملک سلمان پس از سفر بایدن به عربستان نشانه چیست؟

سراب افزایش تولید نفت عربستان

1 مرداد 1401 ساعت 0:02

با پایان سفر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به عربستان و خوابیدن گرد و غبارهای اولیه خبرهای غیرموثق و شایعات، کم کم مشخص شد عربستان توان افزایش میزان تولید نفت به حدی که بتواند نیاز آمریکا و بازار اروپا برای کنترل قیمت نفت را فراهم کند ندارد.


با پایان سفر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به عربستان و خوابیدن گرد و غبارهای اولیه خبرهای غیرموثق و شایعات، کم کم مشخص شد عربستان توان افزایش میزان تولید نفت به حدی که بتواند نیاز آمریکا و بازار اروپا برای کنترل قیمت نفت را فراهم کند ندارد. حالا با گفتگوی تلفنی ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان، نشانه های تازه ای از روزهای سخت تر آمریکا و اروپا آشکار می شود.
به گزارش اخبار نفت، گفتگوی پوتین و سلمان، شش روز پس از دیدار جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا با بن سلمان در عربستان انجام شد وپس از سفر پوتین به تهران انجام شد. در بیانیه کرملین آمده است: در این گفت‌وگو وضعیت کنونی بازار جهانی نفت به صورت گسترده بررسی شده و دو طرف بر اهمیت هماهنگی بیشتر در چارچوب اوپک پلاس تاکید کردند.  دو کشور تاکید کردند که کشورهای شرکت کننده در گروه اوپک پلاس به طور مستمر به تعهدات خود در زمینه حفظ تعادل و ثبات لازم در بازار جهانی انرژی عمل می‌کنند.
کاخ سفید چندی پیش اعلام کرد که انتظار می‌رود کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت عضو ائتلاف " اوپک پلاس " به دنبال سفر «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به خاورمیانه، میزان تولید نفت خام خود را افزایش دهند.  با این حال امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه در گفت‌وگو با بایدن همتای آمریکایی خود روز هفتم تیر تصریح کرد که «محمد بن زاید آل نهیان» رئیس امارات به او اطلاع داده است که کشورش و عربستان ظرفیتی برای افزایش تولید نفت ندارند.
مروری بر وضعیت تولید نفت عربستان و همچنین وضعیت بازار نشان می دهد عربستان فعلا نه توانی برای افزایش بالای تولید نفت دارد و نه تمایلی دارد چراکه قیمتهای فعلی نفت به سود عربستان است. گفتگوی تلفنی پوتین و بن سلمان هم نشان می دهد که عربستان از وضعیت بازار راضی است.
مروری بر نمودار تولید نفت خام، حداکثر تولید و سهمیه تولید ماهانه اوپک برای عربستان سعودی نشان می دهد این کشور در سه سال گذشته تنها در یک ماه، در آوریل ۲۰۲۰ به حداکثر ظرفیت تولید ۱۲ میلیون بشکه ای اعلام شده خود نزدیک شد و این موضوع توانایی این کشور برای افزایش سریع تولید نفت خود برای ثبات بازارهای جهانی را دچار تردید می‌کند.
عربستان و متحدانش در اوپک تمایلی به ایجاد تغییرات عمده در نتیجه تهاجم روسیه به اوکراین نداشته اند. اوپک به افزایش آهسته تولید خود که قرار بود کاهش‌های دوران کووید را بین ماه‌های مارس و ژوئن معکوس کند، پایبند بود و اخیراً با توجه به تحولات چشمگیر بازار جهانی، با افزایش سریع‌تر سهمیه‌های تولید در ماه‌های آینده موافقت کرد.
در حال حاضر ایران از معدود کشورهایی است که با افزایش عرضه بیش از یک میلیون بشکه نفت در روز به بازار، تا حدی می تواند در کنترل قیمتهای جهانی و پاسخ به تقاضا، نقش ایفا کند؛ نقشی که هم به سود کشورهایی همچون آمریکا و اروپای غربی است و هم به سود ایران که نیاز به دلارهای نفتی دارد. اما این امر منوط به لغو تحریمها با احیای برجام است. آیا ایران از این فرصت خوب و نیاز غرب به نفت، می تواند به خوبی استفاده کند تا شاهد برداشته شدن گامهای بلندی برای لغو تحریم باشیم؟ تاکنون که روند مذاکرات احیای برجام امیدبخش نبوده؛ شاید پس از این اتفاقات تازه ای رخ دهد. 
 


کد مطلب: 819

آدرس مطلب :
https://www.akhbarenaft.com/report/819/سراب-افزایش-تولید-نفت-عربستان

اخبارنفت
  https://www.akhbarenaft.com