کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

وقتی وزیر اقتصاد، یک حرف می زند و معاون وزیر نفت، حرفی دیگر!

آیا سالاری راهی مخالف دولت برگزیده است؟

9 مرداد 1401 ساعت 0:05

اخبار نفت – محمدحسین تاجیک: اظهارات اخیر احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در خصوص توجه مجموعه دولت به سی ان جی، پرسش برانگیزی رفتار ابهام آمیز جلیل سالاری معاون محترم وزیر نفت و  مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش را دو چندان می کند.


اخبار نفت – محمدحسین تاجیک: اظهارات اخیر احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در خصوص توجه مجموعه دولت به سی ان جی، پرسش برانگیزی رفتار ابهام آمیز جلیل سالاری معاون محترم وزیر نفت و  مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش را دو چندان می کند.
وزیر اقتصاد البته بی آنکه به موضوع ضعفی که در این یکسال و اندی بر صنعت پالایش نفت کشور مستولی شده است اشاره کند می گوید  دقت آماری در خصوص تولید و مصرف بنزین و دیگر فرآورده ها خوب است! او اضافه می کند که با توجه به دستور رئیس جمهور، امسال بنزین گران نمی شود و دولت تلاش می کند با ابزارهایی غیر قیمتی موضوع مصرف را مدیریت کند! خاندوزی به موضوع توسعه سی ان جی از سوی دولت اشاره مستقیمی دارد و این در حالی است که جلیل سالاری راهی درست برعکس برنامه دولت را در پیش گرفته؛ به گونه ای که توسعه سی ان جی در ادبیات اخیر وی جایی ندارد و بقول خودش  فقط قصد دارد آن را به سوی خودروهای سنگین سوق دهد و همزمان با 2 هزار میلیارد تومان مبحث ال پی جی را به جریان بیاندازد.
البته تقریبا همگان می دانند که این ابزارهایی که خاندوزی می گوید  چیزی بیشتر از سوق دادن مجدد مصرف کنندگان به سمت گاز سی ان جی و البته واردات مجدد بنزین (یا احیانا تولید بنزین در پتروشیمی ها که راه مخاطره آمیز آخر است) برای جبران کمبود عارض شده بر بازار عرضه و همچنین ذخایر استراتژیک نیست.
اما پرسش برانگیزی ماجرا لزوما حرف های خاندوزی نیست بلکه اختلاف این سخنان با گفته های سالاری است که سوال برانگیز شده. سوال اینجاست که چگونه سالاری راهی را در پیش گرفته که هیچ نزدیکی و سنخیتی با هدفگزاری های دولت ندارد؟ آیا سالاری بی توجه به نگاه دولت دارد راه خود را می رود و در خصوص این اختلاف نگاهش با دولت هم قرار نیست نه تنها به دولت بلکه به رسانه ها نیز جواب پس بدهد؟ به واقع باید پرسید چگونه معاون وزیر نفت یک حرف را می زند و وزیر اقتصاد کابینه، حرفی دیگر؟
طبق نظر کارشناسان حوزه پالایش، توسعه ال پی جی نیاز به زیر ساخت های فروانی دارد که با این رفتار وامکانات اصلا و ابدا امکان پذیر نیست و فقط پول مردم را به هدر خواهد داد. هنوز صنعت سی ان جی شکل و شمایل مطلوبی به خود نگرفته آنوقت قرار است بروند دنبال ایده منسوخ توسعه ال پی جی؟ واقعا عجیب است.
چگونه ممکن است رئیس جمهور ایده دیگری برای کسری تولید بنزین داشته باشد و معاون وزیر نفت ایده خود را دنبال کند؟ صنعت پالایش نفت ایران به چه روزگاری دچار شده است که تا همین چندی پیش با تیراژ تولید بالای بنزین امکان صادرات این فرآورده استراتژیک را هم فراهم کرده بود و هم اکنون مصرف داخل را هم نمی تواند پاسخ بدهد؟ چرا مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، نه تنها جوابی در این خصوص نمی دهد بلکه اصرار دارد همه آنچه پیش از مدیریت او ریسیده شده بود را پنبه کند؟
این پرسش نیز مطرح است که آیا معاون وزیر نفت در امور پالایش تحت تاثیر جریان هایی خارج از مجموعه نفت قرار گرفته که راهی جداگانه از دولت برای خود انتخاب کرده است؟ جایی مانند مجلس یا احیانا اتاق بازرگانی و نهادهایی مشابه آن؟ اگر دیکته نوشته سالاری غلط ندارد بهتر است یکبار برای همیشه آن را علنی کند و به دیگران نشان دهد.
ضروری بنظر می رسد که جواد اوجی وزیر محترم نفت که حفظ منافع ملی را مد نظر قرار داده است دستکم یکبار دیگر به اقدامات معاون خود در امور پالایش دقت نظر بیشتری داشته باشند و پیگیر این نکته باشند که در همین یکسال و اندی اخیر چه به سر صنعت پالایش نفت کشور آمده که چنین وضعیتی پیدا کرده؟ آقای اوجی باید پیگیر این نکته باشند که اختلاف 180 درجه ای دولت و مدیریت پالایش و پخش بر سر چیست؟
 


کد مطلب: 904

آدرس مطلب :
https://www.akhbarenaft.com/report/904/آیا-سالاری-راهی-مخالف-دولت-برگزیده

اخبارنفت
  https://www.akhbarenaft.com