مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران از انجام مذاکرات مربوط به اکتشاف نفت و گاز با سه کشور خارجی خبر داد و گفت: این اقدام با هدف افزایش تعاملات بینالمللی انجام گرفته است.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران از انجام مذاکرات مربوط به اکتشاف نفت و گاز با سه کشور خارجی خبر داد و گفت: این اقدام با هدف افزایش تعاملات بینالمللی انجام گرفته است.
به گزارش ایسنا، مهدی فکور در آیین هماندیشی مدیریت اکتشاف با انجمنهای علمی-تخصصی بالادستی نفت و گاز اظهار کرد: افزایش همکاریها در حوزه اکتشاف از مهمترین اهداف دیپلماسی انرژی است که از سوی شرکت ملی نفت ایران نیز دنبال میشود.
وی با بیان اینکه هماکنون ۱۱ طرح اصلی با ۳۰۰ زیر پروژه در مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران تعریف شده که بیشتر سرفصلهای مطالعاتی، پژوهشی و تحقیقاتی دارند، گفت: از نظر تخصیص بودجه، در سطح بالایی قرار داریم بهطوری که برای نخستینبار توانستیم رتبه دوم دریافت منابع مالی در رشته حفاری را در میان شرکتها و مدیریتهای تابعه شرکت ملی نفت ایران به دست آوریم.
فکور ادامه داد: این رویداد به آن معناست که میزان بودجه تخصیص داده شده از سوی شرکت ملی نفت ایران به بخش حفاری مدیریت اکتشاف، بیش از دیگر شرکتهای تولیدی بوده و این مدیریت بعد از شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، دومین سطح اعتباری بخش حفاری را در اختیار خواهد داشت.
وی تصریح کرد: در مجموعه مدیریتهای زیر مجموعه شرکت ملی نفت ایران، مدیریت اکتشاف بیشترین اعتبارها را به خود اختصاص داده است که این موضوع عامل محرکی در افزایش فعالیتهای اکتشافی کشور خواهد بود. اشتغال ۴۰۰۰ نفر در بخش لرزه نگاری اکتشافی
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اینکه برای نخستینبار در دو دهه گذشته پروژههای اجرایی قابلتوجهی در بخش لرزه نگاری اکتشافی تعریف شده است، گفت: تنها در این بخش ۱۳ گروه شغلی تعریف شده و بیش از ۴۰۰۰ نفر مشغول به فعالیت هستند.
فکور از انجمنهای تخصصی بهعنوان گزارههایی از تلفیق دانش و تجربه یاد کرد و افزود: انجمنها بار علمی بالایی دارند، در عین حال کاغذبازی کاری پیچیدهای نیز ندارند و از این منظر میتوانند یاری دهنده مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران باشند.
وی تصریح کرد: رصد فناوریهای نوین و کاربردی کردن آنها، بههمراه ایجاد کانال ارتباطی میان انجمنها، شرکتهای دانشبنیان و دانشگاهها، از رویکردهای مورد انتظار مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران است.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه جذب نخبگان در انجمنها بسیار سادهتر از شرکتهای دولتی است، افزود: این موضوع میتواند توانایی بالقوهای در ایجاد شبکه فناوری و نوآوری در انجمنها به شمار آید. تعریف ۳۰ میلیون یورو مگاپروژه در حوزه اکتشاف نفت و گاز
همچنین مهدیا مطهری، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران در این برنامه از تعریف ۱۰ مگاپروژه در حوزه اکتشافی نفت و گاز خبر داد و گفت: این پروژهها از ارزشی بالغ بر ۳۰ میلیون یورو و ۱۵۰ میلیارد تومان برخوردار است و کمک موثری به اشتغالزایی و توسعه فناوری در کشور میکند.
وی با بیان اینکه با موافقت هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران، فهرستی از ۱۴ قلم کالای راهبردی مورد نیاز صنعت نفت با محور مدیریت کالای شرکت ملی نفت ایران تهیه شده که فراخوانهای مربوط به آن در آیندهای نزدیک اعلام میشود، افزود: این فهرست میتواند گردش مالی چند صد میلیون دلاری را در داخل کشور رقم زند و در شکلگیری شرکتهای دانشبنیان و فناور مؤثر باشد.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران از تعریف ۱۰ مگاپروژه در حوزه اکتشافی نفت و گاز خبر داد و عنوان کرد: این پروژهها ۳۰ میلیون یورو و ۱۵۰ میلیارد تومان ارزش دارند و کمک موثری به اشتغالزایی و توسعه فناوری در کشور میکند. ۸۰ درصد پروژههای واگذار شده به وزارت علوم، نفتی است
مطهری از همکاری بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و شرکت ملی نفت ایران بهعنوان گامی موثر در مسیر ارتقای سطح علمی در کشور یاد کرد و گفت: حدود ۸۰ درصد از پروژههای پژوهشی واگذار شده به وزارت علوم، مربوط به پروژههای صنعت نفت است.
به گفته وی، افزون بر این، اقدامهای موثری از سوی شرکت ملی نفت ایران در حوزه حمایت از دانشجویان انجام شده که از آن جمله میتوان از مصوبه هیئت مدیره این شرکت برای اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان دوره دکتری یاد کرد.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: این طرح هماکنون در مراحل نهایی سازی است و امید است که تا یک ماه آینده اجرایی شود. امضای نخستین قراردادهای مربوط به طرح احیای چاههای کمبازده
مطهری از طرح احیای چاههای کمبازده که مقدمات اجرایی آن از اواسط بهمنماه پارسال در مجموعه شرکت ملی نفت ایران نهایی شده بود، بهعنوان مهمترین طرح حمایتی از شرکتهای دانشبنیان یاد کرد و گفت: با مکاتبات انجام شده با شرکتهای فناورانه، مقرر شده تا ۱۵ آذرماه پیشنهادهای مربوطه از شرکتها گرفته شود و تا یکماه تا ۴۵ روز آینده نیز قراردادها با شرکتهای دانشبنیان امضا خواهد شد.
وی از شکل دهی تقاضای دانشبنیان بهعنوان وظیفه اصلی شرکت ملی نفت ایران نام برد و اظهار کرد: برای تحقق این راهبرد، نیاز به یادگیری دو جانبه و افزایش همکاریها وجود دارد. در عین حال لازم است تا شرکتهای دانشبنیان، طرحهای جدید فناورانه را در اولویت فعالیتهای خود قرار دهند تا بتوانند پاسخگوی نیازهای صنعت نفت نیز باشند.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران تأکید کرد: انجمنهای علمی میتوانند جریان دانش را در میان بازیگران اصلی فناوری تسریع کنند و برای تحقق این هدف لازم است تا با انجمنهای علمی در کشورهای دیگر نیز ارتباط برقرار کنند. امضای قرارداد ۴ طرح کلان پژوهشی اکتشافی تا پایان امسال
همچنین محمد چهاردولی مدیرکل امور پژوهش وزارت نفت در این مراسم گفت: با هدف اخذ فناوریهای روز، قرارداد چهار طرح کلان پژوهشی اکتشافی با دانشگاههای کشور تا پایان سال امضا میشود.
به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی نفت ایران، روز چهارشنبه (۲۵ آبانماه) در رویداد هماندیشی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با انجمنهای علمی بالادستی نفت و گاز اظهار کرد: ایجاد تعاملات قوی میان دانشگاه و صنعت، از راهبردهای اصلی صنعت نفت است که در این رابطه و با هدف تحکیم این ارتباطات دو سویه، تا پایان سال چهار عنوان طرح کلان پژوهشی با دانشگاهها به مرحله امضای قرارداد میرسد.
وی افزود: پارسال ۲ طرح تعریف شده تبدیل به قرارداد شده و امسال نیز قرارداد یک عنوان طرح منعقد شد و مقرر شده تا ۳ عنوان قراردادی دیگر تا پایان سال به انجام برسد.
مدیرکل امور پژوهش وزارت نفت از راهاندازی سامانه عرضه و تقاضای فناوری و همچنین شیوهنامه صحهگذاری دانش فنی صنعت نفت بهعنوان اقدامهای عملیاتی وزارت نفت در مسیر اعتلای تعاملات فناورانه با دانشگاهها یاد کرد و گفت: در همین زمینه بازنگری فرصتهای مطالعاتی و پژوهشی نیز در دستور کار قرار گرفته است.
چهاردولی تصریح کرد: تحقق اهداف سند راهبردی انرژی کشور و لزوم تمرکز ویژه بر تحصیل فناوریهای روز در چارچوب جلوگیری از خامفروشی نفت، نیازمند نقشه راه دقیقی است که انجمنهای تخصصی نفت و گاز میتوانند بهخوبی در آن به ایفای نقش بپردازند.
وی عنوان کرد: هماکنون وزارت نفت سند توسعه برنامههای اولویتدار فناوری را دستورکار قرار داده است که میتواند مسیر توسعه فناوری در کشور را هموار کند.