قیمت نفت پس از این که آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرد تقاضای جهانی برای نفت امسال با بهبود مصرف چین، به رکورد بالایی خواهد رسید، در معاملات روز جمعه افزایش پیدا کرد و چهارمین رشد هفتگی متوالی را به ثبت رساند.
قیمت نفت پس از این که آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرد تقاضای جهانی برای نفت امسال با بهبود مصرف چین، به رکورد بالایی خواهد رسید، در معاملات روز جمعه افزایش پیدا کرد و چهارمین رشد هفتگی متوالی را به ثبت رساند.
به گزارش ایسنا، آژانس بینالمللی انرژی همچنین هشدار داد کاهش جدید تولید که از سوی اوپک پلاس اعلام شده است، میتواند کمبود عرضه نفت را تشدید کرده و به مصرف کنندگان لطمه بزند.
بهای معاملات نفت برنت با ۲۲ سنت معادل ۰.۳ درصد افزایش، در ۸۶ دلار و ۳۱ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۳۶ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش، در ۸۲ دلار و ۵۲ سنت در هر بشکه بسته شد.
هر دو شاخص با کاهش نگرانیهایی که نسبت به بحران بانکی ماه گذشته وجود داشت و تصمیم غیرمنتظره اخیر اوپک و متحدانش برای کاهش بیشتر تولید، برای چهارمین هفته متوالی افزایش پیدا کردند. نفت برنت حدود ۱.۵ درصد رشد هفتگی و شاخص نفت آمریکا ۲.۴ درصد رشد هفتگی ثبت کرد.
آژانس بینالمللی انرژی در گزارش ماهانه خود اعلام کرد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۳ به میزان دو میلیون بشکه در روز رشد کرده و به رکورد ۱۰۱.۹ میلیون بشکه در روز می رسد که تا حد زیادی تحت تاثیر مصرف قویتر چین پس از لغو محدودیتهای کرونایی در این کشور خواهد بود. تقاضا برای سوخت جت ۵۷ درصد از کل رشد تقاضا سوخت در سال ۲۰۲۳ به حساب می آید.
اما اوپک پنجشنبه گذشته، در راستای تصمیم خود برای کاهش تولید به میزان ۱.۱۶ میلیون بشکه در روز دیگر، به ریسکهای نزولی برای تقاضا برای نفت در تابستان اشاره کرد.
فیونا سینکوتا، تحلیلگر "سیتی ایندکس" در یادداشتی نوشت: قیمت نفت از نشانههای تقاضای بالاتر در چین که کمک کرد هشدارهای اوپک جبران شود، پشتیبانی شد.
آژانس بین المللی انرژی هشدار داد: تصمیم اوپک پلاس ممکن است به مصرف کنندگان و احیای اقتصادی جهانی لطمه بزند. در گزارش نفت ماهانه این آژانس آمده است: مصرفکنندگان که با قیمتهای بالاتر برای کالاهای اساسی روبهرو هستند، تحت فشار بیشتری قرار خواهند گرفت. این امر برای احیا و رشد اقتصادی جالب نخواهد بود.
آژانس بینالمللی انرژی با اشاره به افزایش یک میلیون بشکه در روز تولید کشورهای غیراوپک در برابر کاهش ۱.۴ میلیون بشکه در روز تولید اوپک پلاس، پیشبینی کرد عرضه جهانی نفت به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز تا پایان سال کاهش پیدا میکند.
شاخص دلار آمریکا در هفته گذشته، با انتظارات برای نزدیک شدن به پایان سیکل افزایش نرخهای بهره توسط فدرال رزرو، تقویت شد. با این حال، دلار روز جمعه افزایش یافت و معاملات نفت که به این ارز قیمت گذاری میشوند را گرانتر ساخت.
بر اساس گزارش رویترز، گزارش روز جمعه شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز نشان داد شرکتهای انرژی آمریکایی، هفته گذشته برای سومین هفته متوالی، شمار دکلهای حفاری نفت و گاز طبیعی را کاهش دادند. شمار دکلهای حفاری نفت و گاز طبیعی در هفته منتهی به ۱۴ آوریل، سه حلقه کاهش یافت و به ۷۴۸ حلقه رسید.