واردات نفت چین از روسیه در ماه سپتامبر ۲۲ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد کرد اما همچنان کمتر از میزان واردات نفت از عربستان سعودی ماند.
واردات نفت چین از روسیه در ماه سپتامبر ۲۲ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد کرد اما همچنان کمتر از میزان واردات نفت از عربستان سعودی ماند.
به گزارش ایسنا، آمار اداره کل گمرک چین نشان داد صادرات نفت روسیه به چین از طریق خط لوله سیبری شرقی اقیانوس آرام و صادرات دریابرد از بنادر اروپایی و خاور دور، در سپتامبر به ۷.۴۶ میلیون تن معادل ۱.۸۲ میلیون بشکه در روز بالغ شد. این آمار در مقایسه با ۱.۹۶ میلیون بشکه در روز در اوت و رکورد حدود دو میلیون بشکه در روز در مه، کاهش داشت.
میزان واردات از عربستان سعودی در سپتامبر، به ۷.۵۳ میلیون تن معادل ۱.۸۳ میلیون بشکه در روز رسید که در مقایسه با ۱.۹۹ میلیون بشکه در روز در اوت کاهش داشت و ۵.۴ درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته بود.
خرید بیشتر از روسیه و همچنین کاهش دو درصدی خرید چین بر مبنای سالانه، سهم آنگولا که بزرگترین صادرکننده غرب آفریقاست را کاهش داد و حجم صادرات این کشور به چین بر مبنای سالانه، ۳۶ درصد کاهش یافت.
عربستان سعودی در مدت ۹ ماه، با صادرات ۶۵.۸۴ میلیون تن نفت به چین، بزرگترین تامین کننده نفت چین ماند هر چند که صادرات این کشور بر مبنای سالانه، یک درصد کاهش داشت. حجم صادرات روسیه حدود ۹ درصد کاهش یافت و به ۶۴.۲۶ میلیون تن رسید و در رتبه دوم قرار گرفت.
آمار گمرکی نشان داد واردات از مالزی که در دو سال گذشته به نقطه دریافت نفت تحت تحریم ایران، ونزوئلا و این اواخر روسیه تبدیل شده است، بیش از دو برابر شد و به رکورد ۴.۰۵ میلیون تن رسید و از رکورد قبلی ۳.۳۷ میلیون تن در اوت، فراتر رفت.
چین که در اوت هیچ وارداتی از آمریکا نداشت، حدود ۷۹۵ هزار تن نفت خام آمریکا را در سپتامبر خریداری کرد.
بر اساس گزارش رویترز، هیچ آمار واردات از ونزوئلا یا ایران در سپتامبر ثبت نشد.