شنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۱
کد مطلب : 2343

افزایش کشتی‌های شبح حامل نفت روسیه

شرکت بازرگانی کالای ترافیگورا اعلام کرد ناوگان شبح کشتی‌هایی که نفت روسیه را به سراسر جهان حمل می کنند، به حدود ۶۰۰ نفتکش افزایش پیدا کرده است.
افزایش کشتی‌های شبح حامل نفت روسیه
شرکت بازرگانی کالای ترافیگورا اعلام کرد ناوگان شبح کشتی‌هایی که نفت روسیه را به سراسر جهان حمل می کنند، به حدود ۶۰۰ نفتکش افزایش پیدا کرده است.
به گزارش ایسنا، بن لوکاک، یکی از مدیران بخش بازرگانی نفت ترافیگورا به تلویزیون بلومبرگ گفت: حدود ۴۰۰ نفتکش معادل ۲۰ درصد از ناوگان جهانی، از تجارت رایج، به فعالیتهای پنهانی مربوط به روسیه روی آورده اند. برای کشتی‌های حمل فرآورده نفتی، این شرکت شاهد فعالیت ۲۰۰ نفتکش معادل هفت درصد از ناوگان جهانی بوده است.
لوکاک گفت: نفتکشهای سایه مربوط به ایران و ونزوئلا، نسبتا اندک بودند اما جریان نفت روسیه کاملا متفاوت است.
اتحادیه اروپا تقریبا کل واردات سوختهای پالایش شده روسیه از طریق دریا را از روز یکشنبه، دو ماه پس از تحریم واردات نفت این کشور، ممنوع خواهد کرد. این ممنوعیت با اعمال سقف قیمت برای فرآورده‌های نفتی روسیه همزمان خواهد بود. خریدارانی که مایل هستند از خدمات بیمه و حمل غربی استفاده کنند، باید به مکانیزم سقف قیمت تعیین شده، عمل کنند.
لوکاک گفت: این ممنوعیت احتمالا قیمت نفت و فرآورده‌های نفتی را بالا خواهد برد زیرا مدت حمل محموله‌ها، افزایش پیدا کرده و مسیرها طولانی‌تر می‌شود. افراد زیادی در این باره صحبت می‌کنند که چطور از نفت روسیه خلاص شوند اما این حجم عظیم است که باید بازار جدید پیدا کند. تصور می کنم در روزهای نخست شاید مشکلی نباشد اما با گذشت زمان مشکلاتی در بازارهای فرآورده‌ها وجود خواهد داشت.
قیمت نفت امسال در بحبوحه تولید قوی روسیه و تقاضای ضعیف‌تر از حد حد مطلوب چین برای نفت، پایین تر رفته است. بسیاری از خریداران و کشتی داران تمایل دارند با وجود تشدید تحریمهای غربی، با مسکو تجارت کنند.
بهای معاملات نفت برنت روز جمعه پایین مرز ۸۰ دلار در هر بشکه معامله شد. لوکاک گفت: نفت در محدوده ۸۰ تا ۱۰۰ دلار در هر بشکه معامله خواهد شد و تابستان امسال، با بهبود تقاضای چین، به بالای مرز ۹۰ دلار افزایش پیدا خواهد کرد. با این حال، بهای معاملات ممکن است برای سه رقمی شدن تقلا کنند.
شرکت ترافیگورا در زمینه تجارت فرآورده‌های نفتی روسیه، فعالیت بسیار اندکی دارد که مطابق با مقررات فعلی است. این شرکت که یکی از بزرگترین شرکتهای بازرگانی کالای جهان است و تا این اواخر در پروژه‌هایی با شرکت روس نفت، سرمایه‌گذاری داشت و به تصمیمات اتحادیه اروپا در روز یکشنبه چشم دوخته است.
در این بین، آمار شرکت تحلیل انرژی کپلر نشان داد صادرات نفت روسیه در ژانویه، افزایش پیدا کرد در حالی که بسیاری از شرکای این کشور در گروه اوپک پلاس، از جمله عربستان سعودی نفت کمتری صادر کردند. مسکو احتمالا تلاش کرده است فروش نفت را پیش از گسترش تحریم های اتحادیه اروپا به فرآورده‌های نفتی این کشور به حداکثر برساند.
روسیه پس از این که آلمان و لهستان تقریبا واردات نفت این کشور از طریق خط لوله را متوقف کردند، محموله‌های بیشتری را از طریق دریا صادر می کند. واردات نفت روسیه به لهستان از طریق خط لوله نفتی دروژبا در ماه میلادی جاری بیش از نیمی کاهش پیدا خواهد کرد که در راستای اقدام این کشور اروپایی برای خاتمه دادن به معامله با مسکو است.
بلومبرگ به نقل از دو منبع آگاه نوشت: جریان نفت حدود ۲۲۰ هزار تن در فوریه برنامه‌ریزی شده که معادل ۵۸ هزار بشکه در روز بوده و کمتر از ۵۰۰ هزار تن در ژانویه است. این کاهش به دلیل تصمیم شرکت دولتی "پی کی ان اورلن" برای عدم تمدید قرارداد با غول نفتی روسیه روسنفت است که ماه گذشته خاتمه یافت. قرارداد دیگر با شرکت "تات نفت" همچنان معتبر است.
 اگرچه جریان صادرات نفت روسیه از طریق خط لوله از تحریم اتحادیه اروپا علیه واردات نفت این کشور معاف شده است اما لهستان و آلمان متعهد شدند خرید نفت روسیه را تا پایان سال ۲۰۲۲ در محکومیت حمله نظامی روسیه به اوکراین متوقف کنند. مقامات لهستانی اعلام کرده اند که این کشور، به تحریم‌های اتحادیه اروپا نیاز دارد تا واردات نفت از طریق خط لوله را متوقف کند.
نیکولای توکارف، مدیر شرکت "ترانس نفت" که اپراتور خط لوله نفت روسیه است: در پایان سال ۲۰۲۲ گفت: درخواست‌ها از سوی مصرف کنندگان لهستانی سه میلیون تن نفت برای امسال است.
بنا بر گزارش کپلر، صادرات روسیه در ژانویه، ۶۸۲ هزار بشکه در روز معادل ۱۵ درصد افزایش یافت و به ۵.۱۸ میلیون بشکه در روز رسید. طبق آمار دولتی، تولید نفت روسیه نسبتا ثابت بوده است.
معلوم نیست عامل کاهش صادرات عربستان که ماه میلادی گذشته به میزان ۵۸۰ هزار بشکه در روز معادل حدود هشت درصد کاهش یافت، چه بوده است. طبق گزارش کپلر، ممکن است علت این کاهش ممکن است انجام تعمیرات در میادین نفتی عربستان بوده باشد.
بر اساس گزارش رویترز، عربستان با وجود پایین ماندن قیمت نفت، تمایلی به مداخله جدید در بازارهای جهانی نشان نداده است. در جلسه هفته گذشته کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس که به ریاست عربستان سعودی و روسیه برگزار شد، عدم تغییر تولید سیاست تولید فعلی تصویب شد. پس از تصویب کاهش دو میلیون بشکه در روز از هدف تولید در اواخر سال ۲۰۲۲، اوپک پلاس اهداف تولید فعلی را تا پایان سال میلادی جاری حفظ کرده است.
https://akhbarenaft.com/vdcd.o0x2yt0ssa26y.html
نام شما
آدرس ايميل شما