با وجود تحریمهای غربی، صادرات بنزین روسیه در فاصله ژانویه تا مه، ۳۷ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۲۲، رشد کرد.
با وجود تحریمهای غربی، صادرات بنزین روسیه در فاصله ژانویه تا مه، ۳۷ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۲۲، رشد کرد.
به گزارش ایسنا، روزنامه کومرسانت به نقل از منابع مطلع از آمار، گزارش کرد وزارت انرژی روسیه ماه گذشته از شرکتهای نفتی خواست تا صادرات خود را کاهش داده و عرضه در بازار داخلی را افزایش دهند.
طبق گزارش کومرسانت، پس از افزایش شدید قیمت عمده فروشی بنزین در ماه مه و درخواست وزارت انرژی روسیه از شرکتهای نفتی برای محدود کردن صادرات، صادرات روزانه بنزین روسیه در شش روز اول ژوئن، چهار برابر کمتر از روزهای پایانی ماه مه بود.
روسیه انتشار آمار رسمی در مورد تولید و صادرات نفت را متوقف کرده و در شرایطی که عربستان سعودی به دنبال تقویت قیمت نفت به حداقل ۸۰ دلار در هر بشکه است، عصبانیت شرکای خود در اوپک پلاس را برانگیخته است.
پس از تحریمهای اتحادیه اروپا علیه واردات نفت روسیه از طریق دریا، مسیر صادرات نفت خام و فرآوردههای نفتی روسیه تغییر پیدا کرد. اتحادیه اروپا، ممنوعیت واردات نفت از روسیه را در اوایل دسامبر ۲۰۲۲ و ممنوعیت واردات سوخت از این کشور را از پنجم فوریه ۲۰۲۳، آغاز کرد.
پس از این که مسکو در واکنش به تحریمهای اتحادیه اروپا، حجم فزایندهای از سوخت را به مشتریان آفریقایی فروخت، صادرات بنزین روسیه در سه ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۲، افزایش یافت.
طبق آمار رفینیتیو به نقل از رویترز، صادرات بنزین روسیه در سه ماهه اول سال میلادی جاری، ۱.۹ میلیون تن برآورد شد که در مقایسه با ۱.۳ میلیون تن صادرات در مدت مشابه سال ۲۰۲۲، افزایش نشان داد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، تغییر مسیر تجارت نفت روسیه به نفع متحدان خاورمیانهای مسکو در پیمان اوپک پلاس بوده و بزرگترین تولیدکنندگان نفت خلیج فارس شامل عربستان سعودی و امارات متحده عربی، سوخت روسیه را با تخفیف قابل توجه خریداری میکنند.