حسین حسین زاده عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس در گفتگویی با خبرگزاری وزارت نفت گفته: "یکی از اهداف اصلی ما در حوزه انرژی، جلوگیری از خامفروشی است که با سرمایهگذاری در پالایشگاههای فراسرزمینی میتوان به این هدف دست یافت."
این روزها شما هم بارها درباره موفقیتی با عنوان پالایشگاه فراسرزمینی ایران در ونزوئلا شنیدهاید؛ اما اطلاعاتی که درباره این موضوع ارائه میشود کامل نیست.
ونزوئلا یکی از مهمترین شرکای سیاسی و اقتصادی ایران است که مثل ایران ذخایر غنی نفت دارد اما مثل ایران، از نفت، برای مردمش رفاه ایجاد نکرده و تعداد مهاجران آن به شدت رشد کرده است.
وزیر نفت از راهاندازی نخستین پالایشگاه فراسرزمینی به نام الپالیتو در ونزوئلا و پالایش روزانه ۱۰۰ هزار بشکه نفت خام میدانهای کشور در این پالایشگاه خبر داد.
آمارهای جدید گمرک چین نشان داد، خرید نفت چین در ماه گذشته میلادی از ایران و ونزوئلا و روسیه افزایش یافته اما پکن در هیچ نفت خامی از آمریکا وارد نکرده است.
مدیرکل اسبق امور خزر و آسیای میانه وزارت نفت گفت: چنانچه اروپا به خواسته ونزوئلا پاسخ مثبت ندهد، با توجه به اینکه دورنمای بازگشت ایران به بازارهای رسمی انرژی اروپای شمالی خوشبینانه نیست، مردم اروپا زمستان سختی را باید بگذرانند.
مدیرعامل شرکت صدرا، زیر مجموعه قرارگاه خاتمالانبیاء(ص) گفت: عملیات ساخت سومین نفتکش افرامکس آغاز شده، مهندسی پیشرفت بسیار خوبی داشته، باتوجه به اعمال تغییراتی که در کشتی سوم به نسبت کشتی دوم داریم، باید تغییراتی در مهندسی کشتی ایجاد کنیم و به محض انجام این تغییرات برآورد میشود کمتر از دو سال این کشتی را تحویل دهیم.
ایران از نظر حجم ذخایر گازی، پس از روسیه رتبه دوم را دارد و از نظر ذخایر نفتی، پس از ونزوئلا، عربستان و کانادا در رتبه چهارم قرار دارد. اما در هیچکدام، نتوانسته حضور موفقی در بازارهای جهانی داشته باشد.
معاون نخست وزیر روسیه با بیان اینکه همیشه مسکو مخالف تحریم تهران و کاراکاس بوده است، گفت: لغو تحریم این دو کشور نفتی موجب افزوده شدن حدود دو و نیم میلیون بشکه نفت در روز به بازار می شود.
رویترز اعلام کرد، بر اساس یک سند کشتیرانی که روز دوشنبه مشاهده کرده است، یک نفتکش با پرچم ایران حامل حدود یک میلیون بشکه نفت خام روز یکشنبه وارد آبهای ونزوئلا شده است.