باتوجه به شرایطی که اروپا دارد و تعاملی که شیخنشینان و عربستان مجبورند با امریکا داشته باشند، دور از ذهن است که تولیدکنندگان به جمعبندی کاهش تولید برسند.
تولیدکنندگان نفت اوپک پلاس در حال بررسی کاهش هدف تولیدشان در دیدار هفته جاری هستند و برای کاهش بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون بشکه در روز تولید، رایزنی میکنند.
واردات نفت چین از روسیه در اوت، ۲۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال میلادی گذشته افزایش یافت اما عنوان بزرگترین صادرکننده نفت برای نخستین بار در چهار ماه گذشته، به عربستان سعودی رسید.
مدیر پیشین امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران گفت: از آنجایی که عربستان میتواند به بازار اروپا دسترسی داشته باشد و روسیه هم با تحریم مواجه است احتمال این وجود دارد که توافق پنهانی بین دو کشور صورت گرفته باشد، یعنی عربستان بیشتر به سمت بازار اروپا و روسیه به سمت بازار آسیا برود.
ایران از نظر حجم ذخایر گازی، پس از روسیه رتبه دوم را دارد و از نظر ذخایر نفتی، پس از ونزوئلا، عربستان و کانادا در رتبه چهارم قرار دارد. اما در هیچکدام، نتوانسته حضور موفقی در بازارهای جهانی داشته باشد.
سخنگوی کاخ سفید با متهم کردن روسیه به استفاده از نفت و گاز طبیعی به عنوان سلاح، گفت واشنگتن انتظار دارد با تصمیم عربستان، تولید نفت اوپک پلاس بهزودی افزایش یابد.
صادرات نفت کوره روسیه به عربستان سعودی در سه ماهه دوم که سعودیها به دنبال اختصاص نفت بیشتری برای صادرات و استفاده از سوخت ارزان وارداتی برای تولید نیرو بودند، تقریبا دو برابر افزایش یافت.
پیمان نفتی فعلی اوپک پلاس که در اوج پاندمی کووید ۱۹ به اجرا گذاشته شد، سرانجام به پایان خود نزدیک میشود و این موضوع که این گروه از این پس به کدام سمت میرود، یک سوال سیاسی است.
روزنامه اطلاعات از افتتاح اجلاسیه مهم اوپک در پایتخت اکوادور خبر داد و نوشت: ونزوئلا اعلام کرد زیر بار قبول درخواست عربستان برای کاهش قیمت نفت نمیرود. به نوشته این روزنامه، آن زمان، عربستان یک چهارم نفت اوپک را تولید میکرد. ایران هم بر خلاف عربستان خواستار افزایش قیمت نفت بود.
جمشید آموزگار رئیس کنفرانس سه روزه وزیران نفت اوپک در ...
وزیر اقتصاد عربستان سعودی گفته که این کشور متعهد است تا به چین نفت خام ارسال کند و درخصوص مسائل مختلفی از جمله تغییرات اقلیمی با اقتصاد دوم جهان (چین) همکاری کند.