يکشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۷:۲۷
کد مطلب : 205

رد پای شبکه ایتان در وزارت نفت

اخبار نفت: نفوذ و گسترش افراد شبکه کانون‌های تفکر ایران (با نام اختصاری ایتان) در وزارت نفت دولت سیزدهم رنگ و شکل دیگری به خود گرفته است.
رد پای شبکه ایتان در وزارت نفت
اخبار نفت: نفوذ و گسترش افراد شبکه کانون‌های تفکر ایران (با نام اختصاری ایتان) در وزارت نفت دولت سیزدهم رنگ و شکل دیگری به خود گرفته است. ظرف کمتر از 9 ماه از تغییر دولت و به دست گرفتن سکان وزارت نفت به دست اوجی، چندی است با موجی از جابجایی ها مواجه هستیم که از یک مدیر نفتی به شخصی بدون سابقه اجرایی و با پیشینه همکاری با گروه ایتان شیفت شده است.
 
 شبکه کانون‌های تفکر ایران مجموعه‌ای متشکل از مراکز و گروه‌های تحلیلگر تخصصی است که از سال ۱۳۷۹ باهدف ارتقای کارآمدی نظام از طریق سیاست‌پژوهی و کمک به تصمیم‌گیران و پیشنهاد سیاست‌های مناسب در حوزه‌های اقتصاد کلان، انرژی، صنعت، کشاورزی، مسکن، تعلیم و تربیت، سلامت و علم و فناوری ایجاد شد و با توجه به گسترش فعالیت‌های آن، در اردیبهشت سال ۱۳۹۳ نام این مجموعه به «شبکه کانون‌های تفکر ایران» تغییر یافت. اما هیچ اطلاعاتی از هسته مرکزی آن در سایت این شبکه ثبت نشده است.
 
با این حال از اعلام مواضع این شبکه در مورد مسائل مختلف می توان تا حدی به رویکرد آن پی برد. به عنوان مثال این تشکل در زمان دولت حسن روحانی، در گزارشی به بررسی آثار اجرای سیاست حمایتی ارز ترجیحی (۴۲۰۰ تومانی) که از ابتدای سال ۹۷ برای حفظ قیمت کالاهای اساسی اعمال شد، پرداخت و ضمن درخواست برای حذف ارز ترجیحی اعلام کرد حذف ارز ترجیحی تورم زا نیست. همچنین این شبکه در قالب ۲۰ اندیشکده کشور خواستار گرفتن انتقام متناسب، سخت، بهنگام و مستقیم از آمریکا شد؛ به گونه ای که موجب خروج نیروهای آمریکایی از غرب آسیا شود. این شبکه در گزارشی دیگر در گزارشی، همکاری ایران با FATF را زیر سوال برده بود. 
 
نخستین قرعه از حضور اعضای شبکه کانون‌های تفکر ایران در نفت به نام علی فروزنده، مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت درآمد که در روزهای نخستین آمدنش به نفت از وی به عنوان افشاکننده فساد نام برده شده است. وی که خبرنگاری و سردبیری بخش اقتصادی خبرگزاری فارس از جمله مهمترین فعالیت هایش محسوب می شود، سابقه همکاری با شبکه کانون های تفکر ایران را نیز دارد.
 
پس از آن پیام کهتری انور از نزدیکان جلیلی به عنوان مشاور وزیر و مدیرکل دفتر وزارتی بدون کوچکترین سابقه نفتی از سازمان بازرسی به وزارت نفت راه یافت که ظاهرا وی نیز همکاری با شبکه ایتان را در رزومه خود دارد. کهتری که در بدو ورود به وزارت نفت با فیش حقوقی  نجومی خود خبرساز شد، چند روز قبل نیز به واسطه درخواست غیر قانونی منشی دفتر وزارتی که از کارکنان مدیریت وی محسوب می شود، بار دیگر نامش به عنوان یک غیر نفتی بی تجربه مطرح گردید زیرا می توانست با انتخاب بهتر نیروهای تحت پوشش خود از شان وزیر نفت کشور مراقبت بهتری به عمل آورد.
 
نفر سوم عماد رفیعی است که چند ماهی است به عنوان مشاور وزیر نفت در توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز مشغول به کار شده است. .توجه کنید؛ "مشاور وزیر نفت در توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز" که وظیفه اصلی اش می بایست توسعه زنجیره ارزش باشد. جالب است بدانید وی از حامیان اصلی طرح خطرناک ورود ال پی جی به سبد سوخت کشور (خلاف توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز) است. ذکر این نکته خالی از لطف نیست که حتی وقتی به سوابق و فعالیت های شبکه کانون تفکر ایران در بخش انرژی آن نگاه می شود، جلوگیری از خام فروشی نفت و توسعه سی ان جی از جمله اهداف و رویکردهای این تشکل عنوان شده اما این در حالی است که ورود ال پی جی به سبد سوخت کشور که به نوعی خام سوزی محسوب می شود، خلاف توسعه سی ان جی و جلوگیری از خام فروشی نفت و تکمیل ارزش افزوده آن تلقی می شود.
 
نفر آخر (تاکنون) محمد اسماعیل کفایتی است که اخرین روزهای سال 1400 به عنوان رئیس پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت منصوب شد. وی در سالهای 80 و 81 با شبکه ایتان همکاری داشته و سپس با فعالیت هایی نظیر تحقیق در زمینه های شیمی و نانوفناوری و ... تا تدریس در دانشگاه امیرکبیر، مسئول بسیج و امور فرهنگی، در واپسین روزهای 1400 بدون هیچگونه فعالیت اجرایی در صنعت نفت به این نهاد تازه تاسیس قدم گذاشت.
 
https://akhbarenaft.com/vdcakmnu149nw.5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما